Saker att göra med garnrester

Ditt senaste projekt är avslutat. Du har klippt av garnet och motvilligt fäst alla ändar, en efter en. Bra jobbat! Men vad gör du nu med alla vackra trådar som blivit kvar? Slängs de kort och gott? Snälla gör inte det! Det finns så många olika saker som du kan använda dem till.

De absolut minsta sparar jag i små plastpåsar eller burkar och använder som fyllning. De medellånga fungerar utmärkt att brodera små detaljer med. En kortare rosa tråd kan bli till en utmärkt nos, och en svart tråd förvandlas snabbt till ett litet nyfiket öga eller milslånga ögonfransar.

 

primaballerinacloseup

En annan rolig idé är att använda broderiet för att tillföra en ytterligare dimension till dina virkningar. Små detaljer som verkligen får dem att sticka ut och bli än mer personliga. Exempelvis det blåa hjärtat i korsstygn som jag broderade på björnen Robin här nedan. Och om det känns svårt att komma på ett något helt själv från grunden så kolla in Pinterest; en riktig skattkammare fylld med mönster och inspiration!

robinthebear

Sist men inte minst (utan snarare störst) kommer vi till de längre trådbitarna. Dem är absolut tacksammast att finna nya användningsområden till. Brodera ett tack-kort på en bit papper, gör en färgtabell för kommande projekt eller gör mindre virkningar såsom dessa otroligt söta, snabba och små påskdekorationerna!

Din fantasi är det enda som sätter gränserna och ja det må vara en klyscha men visst stämmer det rätt bra? Så efter nästa projekt; släng inte garnet rakt av utan ge det en chans till att bli något nytt. Bra för miljön, och för din plånbok så att du har mer pengar över till andra saker.. ..såsom nytt garn! 😉

Advertisements

2 thoughts on “Saker att göra med garnrester

  1. Pingback: Crocheted by tess

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s